De invloed van Mediteren op je seksleven

De invloed van mediteren op je seksleven

Wist je dat mediteren ook van invloed kan zijn op je seksuele energie en daarmee dus ook een positieve invloed heeft op je seksleven? Bij mediteren denken we vaak aan in een lotushouding  op een kussentje zitten, nergens aan denken en dan tot rust komen, maar er zijn veel meer vormen van mediteren die je rust kunnen brengen. Mediteren gaat om het bewustzijn en bewustwording van je lichaam.  In de basis heb je dat dus ook nodig als je je seksuele energie wilt laten stromen.  Pas als je rust voelt kun je  deze energie op de juiste manier door je lichaam voelen gaan. 

Seks en seksuele energie zijn belangrijk voor je algehele gezondheid. Het geeft je immuunsysteem een boost en brengt je metabolisme op gang. Mediteren helpt natuurlijk ook bij het leren leven in het Hier & Nu, het bevorderd de kwaliteit van je slaap en het brengt je rust. Wetenschappelijke onderzoeken beweren zelfs dat je brein er groter van zou worden, en wie wil dat nu niet! 😉 

♡ Door te mediteren leer je je lichaam beter kennen en te omarmen

Zelfacceptatie is een groot goed maar het is makkelijker gezegd dan gedaan, want we hebben allemaal oordelen over onszelf: zoals het buikje, de putjes in je bovenbenen en "oh ja mijn borsten zijn niet meer zo stevig als vroeger". Bodyshaming noemen we dat ook wel, en vrouwen hebben daar niet het alleenrecht op, mannen kampen eveneens met onzekerheden zoals een te grote of te kleine Varja (zoals we de penis in de Tantra noemen ) te weinig borsthaar of veel te veel. Alleen vrouwen “zeuren” er veel meer over. Bodyshaming is nergens goed voor, je bent mooi zoals je bent! Je zult merken als je een meditatievorm hebt gevonden die bij je past, dat deze onzekerheden langzaam verdwijnen. Je leert van jezelf te houden zoals je bent en te voelen wat je fijn vindt en wat niet. Mediteren leert je bewust te luisteren naar je lichaam en te leven in het Hier & Nu.

 Meditatie geeft je seksleven een boost

Als je heel erg gestrest bent dan herken je vast wel dat je zin in seks en de manier waarop je intiem bent veranderd. Dit komt omdat je teveel cortisol aanmaakt dat is een stresshormoon, je komt minder makkelijk klaar, ook omdat je veel meer in je hoofd zit. Dit is overigens voor mannen en vrouwen hetzelfde. Mediteren helpt om dit stresshormoon te laten dalen, en om meer serotonine en dopamine (gelukshormonen) aan te maken. Het gevolg daarvan is, dat het je zin in seks kan verhogen, je libido groter wordt.

♡ Het antwoord is bewust genieten

Als je teveel in je hoofd zit, is het gevolg dat je niet echt je lijf kunt voelen, volledig genieten wordt dan ook heel erg lastig.  Niet kunnen klaarkomen kan dan een enorm ding worden dat je er maar aan blijft denken en dan wordt het een doel en vergeet je hoe mooi de reis er naar toe is..  Zo blijf je dus in een vicieuze cirkel zitten, dat werkt ook zo met penetreren, hoe gespannener je bent, hoe droger je vaak wordt. Je gaat je schrap zetten en schiet nog meer in je hoofd en dan wordt het penetreren nog gevoeliger. Voor mannen geldt natuurlijk hetzelfde en die ervaren dat een erectie dan niet blijft. Overigens is een erectie helemaal niet noodzakelijk voor een heerlijke vrijpartij, maar daarover in een andere blog meer. 

Dus wil je bewust genieten dan kom je bij 'De Kunst van het Loslaten' en zijn in het Hier & Nu! Zorg tijdens het vrijen of masturberen dat je bewust aanwezig bent, raak jezelf of de ander met aandacht aan. Neem ook even een moment voor jezelf, ga naar binnen en reik daarna pas uit naar de ander. Geniet van elke ademhaling, elke streling en elke kus. Als je echt in het moment aanwezig kunt zijn, dan worden je orgasmes intenser. Of je stelt ze uit en laat de seksuele energie door je lichaam razen zodat je je energiek en vol leven voelt. 

♡ Aanraakmeditatie 

Als je wilt oefenen met gevoeliger worden kun je een aanraakmeditatie doen. Als je deze regelmatig doet, zal je merken dat je met meer aandacht aanraakt, je vingers gevoeliger worden en de je aanrakingen intenser ervaart. 

©️ Wilma de Boer